Riistapannu ja perunasose

Koska perunaa on vielä kylmäkellari täynnä, niin olen yrittänyt keksiä ruokia, jossa käytän perunaa jossain muodossa. Vielä kun oli sipulia, puolukkaa ja herkkukurkkuja niin siitä se sitten lähti. Sain hyvän tekosyyn kaivaa vanhan valurautapadankin esiin. Resepti on suoraan Pirkan riistakäristyspakastelaatikon kyljestä. Mitä nyt lisäilen aina valkosipulia oman maun mukaan.

Riistapannu
  • 240g Riistakäristystä (pirkan pakaste, oma peura aina parempi)
  • n. 150g pekonia (kaupan paketin verran)
  • 2 isoa sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • suolaa, mustapippuria, voita
  • 2 dl vettä

  1. Viipaloi pekoni, kuutioi sipulit.
  2. Paista pekoni ja sipulit kypsäksi ja nosta sivuun odottamaan.
  3. Paista jäistä riistalihaa kunnes se sulaa ja irtoaa paloiksi ja lisää pekoni, sipulit ja nokare voita veden ja mausteiden kanssa mukaan.
  4. Anna hautua 10-20 min miedolla lämmöllä.

Perunasose
  • 2-3 isoa perunaa
  • voita
  • suolaa
  • muskottipähkinää
  • parmesaaniraastetta
  • (tilkka maitoa)

  1. Keitä kuoritut perunat pieninä paloina kypsiksi
  2. Raasta joukkoon parmesaania oman maun mukaan
  3. Lisää muskottipähkinää ja suolaa
  4. Lisää voita
  5. Murskaa perunat perunasurvimella ja lisää vielä voita, jos seos ei ole tarpeeksi kuohkea.
  6. Voi lisätä myös maitoa, mutta ainakin minulla tulos on enemmän liisterin ja puuron välimuoto yritin sitten millä reseptillä tahansa.

Tarjoa riistakäristys puolukoiden ja herkkukurkkujen kanssa.


Kommentit