Tämä resepti takasi sen, että ensi vuonna aion hankkia itselleni omat tyrnipensaat. Nämä muutamat tyrnimarjat sain lahjana, josta olen edelleen kiitollinen. Täytyy vielä keksiä nimet tyttö- ja poikavarvulle. Resepti on suoraan Chef Mariuksen sivuilta, mutta näyttää olevan samanlaisena ympäri bittiavaruutta.
- 1 dl sokeroimatonta tyrnimehua
- 1,5 dl sokeria
- 4 keltuaista (lisää ylijääneiden valkuaisten joukkoon yksi muna ja kinkkua niin saat mainion aamiaisen tai tee marenkia)
- 4 dl kermavaahtoa
- tyrnimarjoja koristeeksi
Itse tein tyrnimehun hauduttamalla tyrnimarjoja kattilassa 2 rkl vettä kanssa n. 5-10 min ja siivilöimällä mehun siivilän läpi astiaan. Painelin marjat vielä murskaksi siivilää vasten ja säästin marjaseoksen marjasmoothieta varten.
- Kelmuta leipävuoka jäädykettä varten tai laita 8 annosvuokaa valmiiksi.
- Sekoita mehu ja sokeri.
- Vatkaa keltuaiset vaahdoksi.
- Lisää mehu keltuaisvaahdon joukkoon.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Sekoita kermavaahto ja keltuaistyrniseos nostelemalla.
- Maista ja lisää sokeria jos tuntuu liian kirpeältä.
- Kaada massa vuokaan ja pakasta vähintään 6 tuntia.
Koristele tyrnimarjoilla.
Jos tarjoat seuraavana päivänä niin ota annokset sulamaan n. 10 min ennen tarjoilua.