Testailin pidemmän vapaan kunniaksi vähän erilaisia versioita bruschetasta. Olen ennen tehnyt tomaattitartarin bruschettan päälle, mutta tässä versiossa on itseasiassa enemmän pehmeyttä. Innoitusta sain Rachel Rayn kokkaussarjasta.
Paahdetut kirsikkatomaatit
- Kourallinen tomaatteja
- merisuolaa
- mustapippuria
- oliiviöljyä
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Kaada oliiviöljyä pieneen uunivuokaan ja lisää merisuolaa hyppysellinen ja mustapippuria sopivasti. (En käyttänyt tähän mitään mittaa, sopivasti, ei kilokaupalla, mutta ei muutamaa murustakaan)
- Laita pestyt kirsikkatomaatit vuokaan ja hiero niitä oljyn ja mausteiden sekotukseen.
- Peitä foliolla (ettei tarvitse pestä uunia seuraavana päivänä..) ja anna hautua uunissa n. 20-30 min. Niin että tomaatit puhkeavat. Niihin tulee yllättävän pehmeä maku.
- Kaada tomaattiseos siivilään ja anna valua sen aikaa, kun valmistat leivät ja vuohenjuuston.
- Valmista leipä haluamallasi tavalla. Ensimmäisessä versiosssa paistoin patongin ja hieroin paloja valkosipulilla, mutta en paahtanut niitä. Toisessa versiossa käytin vaaleaa leipää, jonka paahdoin leivänpaahtimessa ja hieroin valkosipulilla.
- Paahda pinjansiemenet ilman öljyä pannussa, kunnes ne saavat mukavasti väriä.
- Lisää kulhoon pieni luraus balsamicoa, ripaus mustapippuria, basilikaa reilusti ja tomaattiseos. Anna maustua sillä aikaa kun leikkaat vuohenjuuston ja asettelet leivät.
- Asettele leipä lautaselle, tomaattiseosta päälle sekä vuohenjuusto viipale ylimmäksi. Paahda näitä uunin grillissä, kunnes vuohenjuusto on saanut väriä tai leiki hitsaajaa kaasupolttimella.
- Asettele leivän päälle vielä luraus hunajaa, pinjansiemeniä ja timjamia. Nauti sellaisenaan tai sulatetun tumman suklaan kanssa.