Herneitä ei ollut enää kesän jäljiltä paljoakaan jäljellä, mutta nyt ovat hernevarastot sitten huvenneet kokonaan. Jamie Oliverilla oli kirjassaan vastaavanlainen hernekeiton ohje, samoin Sikke Sumarilla. Helppoa, nopeaa ja maukasta. Mainio palautusruoka treenin jälkeen.
Keittoon voi myös lisätä härkäpapuja, tuoretta minttua.. ja mitä nyt sattuu plantaasilla kasvamaan.
Keitto
- n. 400 g herneitä (pakasteherneet käyvät mainiosti, jos ei ole tuoreita)
- 1 sipuli
- 0,8 l kanalientä
- suolaa, mustapippuria
- luraus tilamaitoa tai kermaa
Lisuke
- kuivaa vaaleaa leipää valmiiksi paloiteltuna
- 1 pkt pekonia
- oliiviöljyä
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Valmista kanaliemi (vesi+kanaliemikuutio).
- Lado leipäpalaset uunivuokaan, pirskottele vähän oliiviöljyä päälle ja peitä pekoniviipaleilla. Paista uunissa n. 20 min kunnes pekoni on valmista. Leipäpalat imevät sulavan rasvan ja niistä tulee mukavan rapeita ja maukkaita.
- Kuullota sipuli kattilassa, lisää herneet ja kanaliemi. Anna hautua pienellä lämmöllä n. 15 min.
- Varmista, että herneet ovat kypsiä. Lisää luraus maitoa tai kermaa ja soseuta. Maista.
- Lisää suolaa ja mustapippuria ja maista. Soseuta toisen kerran, jos keitto jäi liian rakeiseksi. Mausta ja mausta vielä jos tarpeen.
- Kaada keittoa lautaselle ja asettele lisuketta keskelle.
Kommentit
Lähetä kommentti