Ensimmäiset mansikat valmistuivat heinäkuun alussa. Vähän raparperia mukaan ja mansikkaraparperijäätelö on valmista herkutteluun!
Tarvitset:
Tarvitset:
- 0,5 dl tilamaitoa
- 0,5 dl kermaa
- n. 1 litran mansikoita
- 2 raparperin oksaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl fariinisokeria
- ripaus vaniljasokeria
- 10 keltuaista
- 2-3 rkl sitruunan mehua
- Kuori raparperin oksat, pilko paloiksi ja laita kattilaan fariinisokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja lämmitä kunnes seos on pehmeää eli n. 10 min. Anna jäähtyä.
- Murskaa mansikat ja lisää raparperiseos joukkoon.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri.
- Laita maito ja kerma kattilaan ja lisää keltuaisvaahto joukkoon.
- Lämmitä seosta kunnes se selvästi paksuuntuu ja anna jäähtyä.
- Lisää joukkoon marjaseos ja sekoita.
- Kaada vuokaan ja laita pakkaseen.
- Sekoita seosta tunnin välein kolme kertaa esim. sähkövatkaimella. (Jäätelökoneella pääsee toki helpommalla.)
Kommentit
Lähetä kommentti