Pinaattivuohenjuustopasta

Tämä resepti herätti ristiriitaisen vastaanoton: itse rakastin sitä, yksi lempiruuistani nykyään, ja toinen puolisko ei kokenut sitä niin erityiseksi. Resepti oli samasta Glorian ruoka&viini -lehdestä kuin edellinenkin vuohenjuustoresepti, mutta pienillä muokkauksilla. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin 300 gramman pala vuohenjuustoa, mikä murustettiin pastan päälle. Itse halusin kermaisemman pastan.

Tarvitset:
  • n. 300 g pinaatinlehtiä
  • 5-10 valkosipulinkynttä (miten suuri valkosipulin ystävä sitten oletkin)
  • kourallisen kurpitsansiemeniä (pinjansiemenet sopisivat yhtä hyvin)
  • n. 0,5-1 dl oliiviöljyä
  • 0,5 tl chiliä
  • 150 g Chavroux vuohenjuustoa
  •  n. 1,5-2 dl tilamaitoa tai kermaa
  • suolaa ja paljon mustapippuria
  • pastaa
  1. Paahda kurpitsansiemenet kuivassa pannussa ja laita sivuun.
  2. Laita pasta kiehumaan (tuorepastan voi tehdä viimeisenä, mutta kiehuta vesi etukäteen)
  3. Viipaloi valkosipulit ja kuullota öljyn kanssa pannussa.
  4. Lisää pinaatti ja jatka kypsentämistä n. minuutti.
  5. Lisää mausteet.
  6. Sekoita keskenään vuohenjuusto ja maito.
  7. Sekoita pasta ja pinaattiseos keskenään.
  8. Lisää joukkoon vuohenjuustokastike ja sekoita. 
  9. Anna hyytyä hetken lämpimän levyn päällä välillä sekoittaen. 
  10. Mausta suolalla ja pippurilla.
  11. Tarjoile kurpitsansiementen kanssa.

Kommentit