Ruusukaali- ja perunasalaatti

Minun teki eilen hirveästi mieli ruusukaalia. En halunnut syödä lihaa, joten käytin pähkinöitä proteiinin lähteenä.

Tarvitset:
  • uusia perunoita suoraan maasta (vitsi, vitsi) 
  • ruusukaalia 
  • 2 tuoretta punasipulia varsineen 
  • n. 100 g fetaa 
  • n. 100 g mausteista juustoa (käytin itse pippurista goudaa) 
  • kourallinen pähkinäsekoitusta (cashew, parapähkinät; sisältää runsaasti magnesiumia, kalsiumia, fosforia, B1-vitamiinia ja 100 grammassa parapähkinöitä on 1719 mg seleeniä, mikä vastaa noin 3500% päivittäisestä saantisuosituksesta.) 
  • 3-5 rkl smetanaa
  • mustapippuria 

  1. Pese, kuori jos tarpeen, ja pilko perunat suuhun sopiviksi paloiksi. 
  2. Pese ruusukaalit. Poista uloimmat lehdet ja kanta ja halkaise kerät. 
  3. Keitä perunoita n. 5 min ja laita ruusukaalit joukkoon. 
  4. Keitä vielä n. 5-10 min, kunnes perunat ja kaalit ovat kypsiä. 
  5. Valuta vesi pois ja kaada sopivaan kulhoon. 
  6. Lisää joukkoon smetana, pilkotut sipulit, kuutioidut juustot ja sekoita. 
  7. Mausta mustapippurilla. 
  8. Tarjoa pähkinöiden kanssa. 


Kommentit