Uusimmista postauksista voi päätellä, että minulla on menossa vuohenjuustokausi. Yritän keksiä sille mahdollisimman monta käyttömuotoa, koska se on vaan niin hyvää! Tämän piiraan ohje löytyi Glorian ruoka&viini-lehdestä. Omassa reseptissä on enemmän mausteita.
Tarvitset:
Tarvitset:
- paketin lehtitaikinaa
- 6 pihvitomaattia tai pienempiä tomaattia n. 8-15.
- 0,5-1 dl oliiviöljyä
- 2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 2 liivatelehteä
- 2 dl kylmää vettä
- 1 dl kuohukermaa
- basilikaa pari kourallista
- pari oksaa timjamia
- 3 valkosipulinkynttä
- 150 g Chavroux vuohenjuustoa (tuorejuusto)
- Ota esille uunin kestävä paistinpannu, n. 20 senttiä halkaisijaltaan. Voitele se.
- Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
- Kauli taikina n. 0,5 cm paksuiseksi ja asettele sopivan muotoisena paistinpannuun.
- Paista pohja kypsäksi uunissa n. 15 min. Kumoa leivinpaperille jäähtymään.
- Laske uunin lämpötila 80 asteeseen.
- Jäähdytä paistinpannu kylvän veden alla ja kuivaa se. (lasillinen valkoviiniä ja pieni tauko sopii tähän väliin)
- Vuoraa paistinpannu tuorekelmulla.
- Kalttaa tomaatit ja leikkaa ne neljään osaan. Poista siemenet.
- Kuivaa tomaattiviipaleet ja laita uunipellille. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
- Kuivata viipaleita uunissa 80 asteessa n. tunti.
- Pirskota kelmutettuun vuokaan oliiviöljyä ja lado tomaatit pohjalle ja reunoille. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
- Kiehauta kerma, yrtit ja valkosipuli keskenään ja siivilöi toiseen kulhoon.
- Lisää liivatelehdet kuivaksi puristettuina joukkoon.
- Lisää seokseen vuohenjuusto ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Kaada massa tomaattien päälle ja esipaistettu pohja päällimmäiseksi.
- Laita koko komeus kelmuun ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
- Kumoa kakku tarjoiluvadille ja koristele yrteillä.
- Nautiskele kesäiltana vaikka valkoviinin kera.