Päätin vihdoin kokeilla latva-artisokan valmistusta. Ohje oli kaikkialla sama:
- 1,5 l vettä
- kasvisliemikuutio tai fondia
- sitruunamehua (estämään artisokan tummumista)
- artisokkia 1-2 per syöjä
- Kiehauta vesi
- Lisää muut ainekset
- Pese artisokat ja leikkaa lehtien kärjet tylpäksi esim. saksilla tai koko yläosa pois veitsellä. Artisokasta ei muutenkaan voi syödä kuin sydämen ja sisempien lehtien alaosat.
- Keitä artisokkia 20-30 min kunnes ovat pehmeitä.
- Jäähdytä kylmässä vedessä.
- Puserra ylimääräinen vesi pois ennen tarjoilua.
- Syö sellaisenaan esim. voisulan, hollandaisekastikkeen kanssa tai käytä vaikka osana salaattia. Itse tulen käyttämään jatkossa lähinnä salaateissa tai pitsan raaka-aineena.
Kommentit
Lähetä kommentti