Olemme putkiremonttia evakossa ja kattilat, pannut ja muut härpäkkeet ovat siellä kauniissa kasassa seinän vieressä odottamassa uutta kiertoilmauunia. Tämä ruoka syntyi halusta tehdä jauheliha-perunasosevuokaa, mutta minulla ei ollut perunamuussia. Jauhelihakastiketta sen sijaan oli jäänyt sopivasti yli aikaisemmasta ruuasta. Ruuan piti olla myös helppo valmistaa ilman mitään suurempaa keittiövälinearsenaalia.
Tämä ei ole sitten niitä – mitä tarjoaisin ensitreffeillä ruokia. Esteettisyys oli sivuseikka, maku herkullinen. Huomattavasti maukkaampaa kuin tavallinen perunasoselaatikko.
Uutisissa on ollut paljon puhetta ruuan kallistumisesta, niin tämä ruoka ei tule ainakaan kalliiksi.
Tarvitset:
- Juureksia. Minulla oli palsternakkaa, porkkanaa, kesäkurpitsaa, lanttua jne.
- Ylijäänyttä jauhelikastiketta tai tee uusi satsi.
- Vahvaa juustoa esim. edamia.
- Luraus kermaa tai tilamaitoa
- Mustapippuria, suolaa, oliiviöljyä
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Pese ja pilko juurekset. Laita laakeaan uunivuokaan ja kaada oliiviöljyä päälle.
- Sekoita ja anna kypsyä uunissa n. 20 min.
- Ota vuoka pois uunista. Lisää jauhelihakastike juuresten päälle, tasoita.
- Kaada vielä luraus kermaa tai maitoa joukkoon. Mausta.
- Lisää juustoraaste seoksen päälle ja laita vuoka takaisin uuniin n. 15-20 minuutiksi.
- Napostele vaikka sienisalaatin ja valkosipulinkynsien kera.
Kommentit
Lähetä kommentti