Maku-lehdessä 4/2012 oli resepti kanttarellipiirakalle,
mutta metsästä löytyi kaikkia muita lajeja. Niitä siis! Reseptiä on muokattu
osittain kaapeista löytyvillä aineksella.
Pohja:
- 125 g voita
- 2 dl spelttijauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 1 dl voimakkaan makuista juustoraastetta
- 2 rkl vettä
Täyte:
- 500 g sieniä
- 1 keltasipuli
- 1 rkl voita
- (2 rkl valkoviiniä)
- 0,5 tl suolaa
- mustapippuria
- 200 g ranskankermaa
- 3 munaa
- 2 dl voimakasta juustoraastetta
- 1 dl ruohosipulia
- Mittaa voi, jauhot, leivinjauhe ja suola monitoimikoneeseen ja aja seos murumaiseksi.
- Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita taikinaksi.
- Voitele n. 28 cm halkaisijan vuoka.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla ja taputtele vuokaan. Laita jääkaappiin jäähtymään täytteen valmistuksen ajaksi.
- Puhdista ja paloittele sienet.
- Kuullota sipuli voissa ja lisää sienet. Paista kunnes neste haihtuu.
- Lisää (valkoviini ja) mausteet. Kiehauta ja anna jäähtyä.
- Sekoita kananmunat ja ranskankerma. Lisää juustoraaste, ruohosipuli ja jäähtynyt sieniseos.
- Pistele piirastaikinaan reikiä haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin alimalla tasolla 10 min.
- Levitä täyte vuokaan ja paista uunin keskitasolla 25 min tai kunnes täyte on hyytynyt.