Pääsin vihdoin kotiin ja testaamaan uutta uunia ja lieden mahdollisuuksia. Katselin kovalevylle tallentuneita ohjelmia ja poimin hollantilaisesta ruokaohjelmasta tämän reseptin, joka sopii plantaasini antimille. Alkuperäisessä keitossa ei tosin ollut mausteita juuri nimeksikään, joten tässä tuunattu versio.
Tarvitset:
- 1 ison kukkakaalin
- 3 perunaa
- 1 purjon
- 2 keltasipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 1-2 dl tilamaitoa
- mustapippuria, suolaa, persiljaa, curryä oman maun mukaan
- Kuutioi sipuli ja valkosipuli ja purjo.
- Leikkaa kukkakaali kukkinnoiksi ja perunat lohkoiksi. Koolla ei ole sinänsä väliä, kun keittämisen jälkeen kaikki ainekset soseutetaan.
- Laita kattilaan oliiviöljyä ja kuullota sipulit curryn kanssa.
- Lisää purjo ja kuullota vielä hetki.
- Lisää kukkakaali ja perunalohkot ja vettä niin paljon, että ainekset peittyvät.
- Anna kiehua hiljalleen n. 20 min kunnes perunat ja kukkakaali ovat kypsiä.
- Lisää tilkka maitoa ja mausteet.
- Soseuta, maista ja mausta tarvittaessa.
- Tarjoa vaikka leivän kera.
Keittoa voi tuunata mm. tuore- tai sulatejuustolla, kanaliemellä, lihalla, kookosmaidolla, kikherneillä jne. Vain mielikuvitus on rajana.
Kommentit
Lähetä kommentti