Kevät on viimein täällä! Aloitin plantaasityöt maa-artisokkapenkistä ja ne olivatkin kasvaneet kiitettäviin mittoihin lumen alla. Sen kunniaksi päätin kokeilla maa-artisokkakeittoa Maku-lehden ohjeen mukaan. Alkuperäinen ohje on kuudelle, mutta tässä vähän muokattuna kahdelle kahdeksi päiväksi.
Tästä se lähti
Tarvitset:
- 400 g maa-artisokkaa kuorittuna (n. kolme kourallista)
- 300 g perunaa (eli yksi iso)
- 1 kasvisliemikuutio
- 3 valkosipulinkynttä
- 1,5 dl kermaa (tilamaito käynee myös hyvin, mutta 1 dl riittänee)
- Kuori ja viipaloi maa-artisokat ja peruna.
- Laita kattilaan valkosipulien ja liemikuution kera ja lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.
- Keitä kypsäksi eli n. 20 min.
- Lisää kerma ja soseuta sauvasekoittimella.
- Mausta valkopippurilla.
- Tarkista maku.
- Nauti!
Tällaiseksi se päätyi