Yritän löytää hyvän raparperimehun ohjeen. Tässä yksi variaatio, jonka inspiraationa oli Pirkan ohje.
Tarvitset:
- 0,5 kg raparperia pilkottuna, pestynä ja kuorittuna
- 3 dl vettä
- 1 tl kardemummaa
- 1 kanelitanko
- 1 dl ruokosokeria
- 0,5 dl tummaa siirappia
- Kiehauta vesi ja mausteet.
- Lisää pilkotut raparperipalat. Anna kiehua n. 10 min kunnes raparperi on pehmennyt.
- Laita harso siivilään ja kaada seos valumaan. Anna valua tovi ja painele seosta, jotta saat enemmän nestettä talteen.
- Kaada valunut neste kattilaan, lisää sokeri ja siirappi. Kiehauta.
- Jos pinnalle kerääntyy vaahtoa niin kuori se pois.
- Kaada mehu lasipulloon tai muuhun säilytysastiaan ja anna jäähtyä.
- Laimenna suhteessa 1/3 tai oman maun mukaan. Sokeria voi lisätä myös enemmän.