Tänään teki mieli vuohenjuustosalaattia ja kokeilin sen seuraksi lämmitettyjä avokadoja. Ohje oli Sikke Sumarin ruokaohjelmasta.
Lämpimät täytetyt avokadot
Tarvitset:
- 1 avokadon halkaistuna
- 1 paprikan
- 3 valkosipulinkynttä kuorittuna
- tomaatti kaltattuna
- 5-6 lehteä minttua hienonnettuna
- sitruunanmehua
- mustapippuria
- sokeria, suolaa
- Mozzarellajuustoa
Avokadot täytteellä ilman mozzarellaa. Pikku kesäkurpitsat menivät uuniin samaan aikaan kypsymään vuohenjuustosalaattia varten.
- Halkaise ja paloittele paprika ja lisää valkosipulinkynsien kanssa kiehuvaan veteen.
- Keitä n. 10 min.
- Kaada vesi pois, laita paprikat ja valkosipuli sekoittimeen. Lisää ripaus sokeria ja sitruunamehua ja sekoita kastikkeeksi.
- Lisää mustapippuria ja ripaus suolaa. Maista ja mausta.
- Lisää kaltattu tomaatti ja minttu.
- Halkaise avokado ja poista kivi (saat sen helposti pois napauttamalla kiveä terävällä veitsellä, jolloin kivi jää veitseen kiinni).
- Purista sitruunamehua avokadon puolikkaiden päälle, jotta hedelmäliha ei tummu.
- Lisää paprikakastike avokadojen päälle.
- Halkaise mozzarellapallo ja laita palaset avokadopuolikkaiden päälle.
- Paista uunissa 180 asteessa n. 15 minuuttia.
Avokadot vuohenjuustosalaatin lisukkeena. Salaatit, kesäkurpitsat ja retiisit plantaasilta. Kyllä, raskaana ollessa on nälkä..