Tämä vuosi on ollut kesäkurpitsan juhla-aikaa. Kurpitsoja makailee maassa ympäri plantaasia enkä oikein tiedä mihin niitä laittaisi. Yhtenä uutena vaihtoehtona kokeilin lihapullia:
Tarvitset:
- 200g jauhelihaa
- n. 300g kesäkurpitsaa
- 2 kananmunaa
- 2-3dl korppujauhoja tai leipää
- 1-2dl maitoa
- mausteita oman maun mukaan: valkosipulia, mustapippuria, yrttejä, suolaa, sinappia yms.
- Sekoita keskenään korppujauhot, kananmunat, mausteet ja maito ja anna turvota hetken.
- Paloittele kesäkurpitsa ja paista pannulla pehmeäksi. Hienonna ja lisää seokseen.
- Lisää jauheliha, sekoita koko seos ja anna seistä hetken.
- Tarkista koostumus ja lisää korppujauhoja lisää, jos seos on liian vetelä.
- Paista uunissa pellillä 220 asteessa n. 20 minuuttia tai paistinpannulla.