Kaikki sekaan mitä plantaasilta löytyy. Omia kanoja eikä possuja valitettavasti ole, mutta muut ainekset (salaatit, kurkku, tomaatit, maissi jne.) tulivat suoraan omasta maasta. Päälle vielä itsetehty Caesarkastike, niin ainoastaan vuohenjuusto ja omenaviipaleet olisivat tehneet tästä parempaa.
- 1 kananmuna
- 2,5 dl rypsiöljyä
- 1 valkosipulinkynsi silputtuna
- 1 rkl vettä
- 0,5 rkl valkoviinietikkaa
- 0,5 rkl Dijon-sinappia
- 2-3 rkl sitruunanmehua
- mustapippuria
- suolaa
- (2 sardellifilettä) - jätin itse pois
- Laita kaikki aineet kapeaan, korkeaan astiaan. Laita kananmuna viimeisenä.
- Sekoita sauvasekoittimella kunnes koostumus on kermainen ja väri vaalea.
- Anna levätä jääkapissa hetki, jotta maut tasaantuvat.
- Kyllä, se tosiaan on näin helppoa ja nopeaa.
Salaattiin voi tietenkin lisätä kaikkea mistä tykkää: kanaa, krutonkeja, fetasalaattia, sipulia jne.
Vinkki pekonin paistamiseen:
Pekonin voi valmistaa myös mikrossa. Laita talouspaperia lautaselle, lado muutama siivu pekonia päälle, talouspaperia taas ja jatka tätä kunnes kaikki pekonisiivut on käytetty ja ylimmäksi vielä yksi talouspaperi. Paista mikrossa n. 4-6 min riippuen mikron tehosta. Paperi imee pahimmat rasvat pekoneista eikä koko keittiö haise paria päivää rasvalle.
Kommentit
Lähetä kommentti