Sain tänä vuonna kesäkurpitsoiden lisäksi jättisadon tomaatteja. Johtuen ehkä yllättäen siitä, että istutin taimia ihan tuskassa, kun himoitsin koko raskausajan tomaatteja. Olikin kiva yllätys huomata, että tomaattihimo laantui synnytyksen myötä ja käsissä oli kiloittain tomaatteja joille pitäisi keksiä muutakin käyttöä kuin vaan jakaa kaikille muille.
Tässä ei ole sinänsä mitään ihmeellistä. Otetaan kilokaupalla tomaatteja, pestään ne ja laitetaan isoon kattilaan oliiviöljyn kera ja lämpö päälle. Antaa porista liedelle kunnes tomaattisoseesta haihtuu nestettä. Jäähtyneen kastikkeen voi pakastaa sopivan kokoisiin pusseihin ja ottaa pohjaksi vaikka pastakastikkeelle, tomaattikeittoon yms. Tämän voisi keittää suoraan pastakastikkeeksi sipulin, yrttien yms. kanssa, mutta tällä tavalla tomaattisose on käytännöllisempi.
Kommentit
Lähetä kommentti