Tässä pieni muunnos tavalliseen lasagneen näin syksyn kynnyksellä. Valkokastikkeen tein tuorejuustosta ja vedestä, koska tajusin voita sulattaessa, että eihän minulla ole maitoa. Joskus uuden hyvän idean keksii ihan sattumalta.
Jauhelihakastikeeseen:
- 400g jauhelihaa
- 2 keltasipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 1 porkkana
- 1 pyöreä kesäkurpitsa
- 1 keltainen kesäkurpitsa
- mausteet: suola, mustapippuri, puolikas kasvisliemikuutio, yrttejä
- n. 3 dl tomaattisosetta
Valkokastikkeeseen:
- 200g tuorejuustoa
- 100g juustoraastetta
- 3-4 rkl vehnäjauhoja
- n. 20g voita
- n. 3 dl vettä
- mausteet: muskottipähkinä, valkopippuri
- (n. 6 rkl korppujauhoja)
- 50g juustoraastetta lasagnen päälle
- 2-3- tomaattia siivutettuna lasagnen päälle
- Paloittele ja silppua ensin kaikki kasvikset: porkkana raasteeksi, sipulit ja pyöreä kesäkurpitsa kuutioiksi, keltainen kesäkurpitsa viipaleiksi.
- Laita kattilaan oliiviöljyä ja pieni siivu voita.
- Kuullota sipuleita hetki ja lisää porkkana ja pyöreän kesäkurpitsan kuutiot. Anna ainesten pehmetä kattilassa n. 5 min.
- Lisää jauheliha ja mausteet. Paista kypsäksi.
- Lisää tomaattisose ja anna maustua n. 15 min.
- Valmista seuraavaksi valkokastike:
- Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Anna paistua hetken, mutta ei niin kauan että jauhot ruskistuisivat.
- Lisää tuorejuusto ja vesi. Sekoita kastikkeeksi ja lisää juustoraaste ja mausteet.
- Laita lasagnevuokaan ensin jauhelihakastiketta, kesäkurpitsan siivuja, ruokalusikallinen korppujauhoja (sitoo kurpitsoista irtoavaa nestettä), valkokastiketta ja lasagnelevyt ja aloita alusta.
- Päällimäinen kerros koostuu lasagnelevyistä, valkokastikkeesta, tomaattisiivuista ja juustoraasteesta.
- Paista uunissa n. tunti 220 asteessa.
- Anna vetäytyä ainakin 10 min.
Kommentit
Lähetä kommentti