Tässä on erillaisen hampurilaisen ohje. Tällä kertaa en jaksanut tehdä sämpylöitä itse, mikä kyllä häiritsi koska valmiit sämpylät ovat niin höttöisiä. Reseptien pohja ja turkkilainen idea ovat Maku-lehdestä (4/2013), mutta muokattuna niille raaka-aineille mitä minulla oli kotona käytössä. Mitat ovat hampurilaspihvien suhteen summittaisia. Omia valkosipuleita, punasipulia, salaattia, tomaattia, persiljaa, minttua ja chiliä hyötykäyttöön :)
Hampurilaispihvit (4 kpl)
- 300g jauhelihaa
- 1 kananmunamuna
- n. 0,3 dl korppujauhoja
- 1-2 valkosipulinkynsi murskattuna
- 1 tl kuivattua persiljaa
- 0,5 tl paprikajauhetta
- 0,5 tl jauhettua juustokuminaa
- 0,5 tl mustapippuria
- muutama ripaus jauhettua chiliä
- ripaus suolaa
- ripaus kanelia
- Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa tasaiseksi lihamureketaikinaksi ja laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat feta-jogurttikastikkeen.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Valmista feta-jogurttikastike.
- Tee mureketaikinasta neljä hampurilaispihviä ja laita uuniin paistumaan n. 20 min tai kunnes ruskeita.
- Valmista hampurilaiset oman mieltymyksen mukaan.
Feta-jogurttikastike
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 150g fetaa
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2-3 rkl minttua silputtuna
- 1 rkl hunajaa
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- Murenna feta ja sekoita jogurtin ja muiden ainesten kanssa yhteen.
- Laita jääkaappiin maustumaan pihvien valmistumiseen saakka.
Kommentit
Lähetä kommentti