Toscakakku on perheen miespuolisen edustuksen lempiherkkuja ja päätin kokeilla siitä uutta versiota raparperillä. Raparperi on ensimmäisiä kasveja plantaasilla, mikä rehottaa jo ennen kesäkuuta.
Huhtikuussa raparperi oli vasta aluillaan
Tarvitset:
- raparperia 3-4 vartta
kakkupohja:
- 2 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoa
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 0,5 dl maitoa
- 150 g voita
Valmistus:
- vaahdota munat ja sokeri keskenään
- lisää sulatettu voi ja maito
- kaada vuokaan raparperien päälle
- paista n. 200 asteessa n. 25 minuuttia. Pohja ei saa mennä liian kypsäksi, koska muuten kakusta tulee kuiva.
kuorrutus:
- 50 g voita
- 3-4 dl mantelilastuja
- 1 dl sokeria
- 0,5-0,7 dl kermaa
- 1 rkl vehnäjauhoa
- Laita vuoan pohjalle leivinpaperi (rautalanka= ota reuna irti, laita leivinpaperi pohjan päälle, laita reuna paikalleen, sulje mekanismi ja leikkaa ylijäänyt leivinpaperi pois. Tai osta pyöreitä leivinpapereita jos sellaisia on) ja voitele reunat voilla ja korppujauhota.
- Kuori ja leikkaa raparperi paloiksi ja laita vuoan pohjalle.
- Valmista täyte yllä olevan ohjeen mukaan.
- Valmista kuorrutus sillä aikaa, kun täyte on uunissa. Sekoita ainekset keskenään pienessä kattilassa kunnes seos muuttuu sakeammaksi ja kaada täytteen päälle.
- Paista vielä uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes kuorrutus saa kauniin ruskean värin. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
- Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa ja yritä olla syömättä koko kakkua.
Kommentit
Lähetä kommentti