Tykkään käydä ruokakursseilla. Jos sitä kautta oppisi vaikka joskus kokkaamaan ihan oikeasti. Tässä muutama resepti marokkolaiselta ruokakurssilta. Tuoreet yrtit kuten minttu, korianteri ja persilja pääsevät näissä oikeuksiinsa.
Pannuleipä - Matlouh
- 7 dl vehnäjauhoja
- 2 tl kuivahiivaa
- 1 dl yrttejä, kuten persiljaa
- 2,5 dl vettä
- suolaa
- rypsiöljyä paistamiseen
- Yhdistä kuivat aineet ja hienonnetut yrtit ja lisää vesi.
- Alusta taikina sitkeäksi, jaa kolmeen osaan, pyöritä palloiksi ja öljyä pallot.
- Anna kohota lämpimässä ainakin 30 min.
- Taputtele tai kauli yhdestä pallosta kerrallaan ohut, suorakaiteen muotoinen levy. Käännä molemmat pitkät sivut keskelle päällekkäin ja venytä suorakaidetta varovasti.
- Rullaa leipä lyhyeltä sivulta kääröksi.
- Hiero käsiin öljyä jos taikina tarttuu käsiin.
- Nosta kääröt leivinpaperin päälle odottamaan ja kohota lämpimässä n. 30 min.
- Kuumenna valurautapannu ja nosta rullat työlaudalle kierteet ylöspäin.
- Öljyä kädet ja paina rulla kasaan n. 1 cm paksuiseksi leiväksi.
- Kaada pannulle loraus öljyä ja paista leipää yhdeltä puolelta n. 1-2 min ja käännä ympäri.
- Peitä valmiit leivät leivinliinalla.
Makea coucous
- 3 dl couscousia
- 3 dl appelsiiniporkkanamehua (itse käytin appelsiiniporkkanainkiväärimehua)
- 1 tl suolaa
- 0,5 dl saksanpähkinärouhetta
- 0,5 dl mantelirouhetta
- 0,5 dl kuivattuja manteleita hienonnettuna
- kourallinen tuoretta minttua hienonnettuna
- 2 rkl voita
- sitruunamehua ( ja kanelia)
- Kuumemma mehu kiehuvaksi ja lisää suola ja couscous. Ota kattila pois liedeltä ja anna couscousin kypsyä kannen alla.
- Sekoita couscous irtonaiseksi haarukalla ja lisää joukkoon muut ainekset.
Kefta-pannu
Tomaattikastike:
- 1 keltasipuli hienonnettuna
- 4 valkosipulinkynttä
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tl juustokuminaa
- 1,5 tl suolaa
- 1 tl chilijauhetta
- 800g tomaattimurskaa
- 0,5 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
- 0,5 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
- 4 kananmunaa
Lihapullat
- 1 keltasipili hienonnettuna
- 400g naudan tai karitsan jauhelihaa
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl kanelia
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/4 tl chilijauhetta
- 0,5 dl hienonnettua persiljaa
- 0,5 dl hienonnettua korianteria
- Valmista ensin tomaattikastike. Kuullota sipulit pannulla, lisää mausteet, odota tovi ja lisää tomaattimurska ja yrtit. anna hautua kannen alla 15-20 min.
- Valmista lihapullat. Sekoita ainekset kulhossa ja pyöritä taikinasta n. kirsikan kokoisia pullia. Ruskista lihapullat kevyesti, pienissä erissä pannulla ettei lihojen nesteet keitä pullia. Lihapullien ei tarvitse kypsyä kokonaan tässä vaiheessa.
- Lisää lihapullat kastikkeeseen ja anna hautua kannen alla n. 20 min.
- Tee kastikkeeseen kolot kananmunia varten, riko kananmunat koloihin ja kypsennä vielä 10-20 min kunnes valkuaiset ja keltuaiset ovat kiinteitä.
Kommentit
Lähetä kommentti