Tämä oli ehdottomasti suosikkini kokkauskurssilla ja varasinkin sen heti reseptilistalta itselleni.
Tarvitset:
Bulgogi-kastike
Paistettavat ainekset
Muut ainekset
- 2 patonkia
- 2 dl vettä
- 2 dl soijakastiketta
- 150g sokeria
- ¼ tl mustapippuria
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 pieni sipuli, n. 100g
- 100g päärynää
- 350g sipulia
- 350g kesäkurpitsaa
- 350g porkkanaa
- 800g naudanlihaa (esim. ulkofile 2-3mm siivuina, helpompaa vähän pakastettuna, kun on kohmeaa)
- 0,5 tl seesamiöljyä
- vettä saman verran kuin bulgogi-kastiketta
Muut ainekset
- 300g jääsalaattia
- 200g korianteria
- 300g raastettua mozzarellaa
- Valmista bulgogi-kastike laittamalla ainekset sekoittimeen ja ajamalla kastikkeeksi.
- Pese, kuori ja pilko sipuli, kesäkurpitsa ja porkkana pieniksi, ohuiksi tikuiksi. N. 4x3x3mm
- Leikkaa liha ohuiksi 2-3mm siivuiksi.
- Paista kasvikset pannulla öljyssä, lisää liha kun kasvikset ovat vähän pehmenneet.
- Lisää bulgogi-kastike ja vesi pannulle ja paista n. 5 min. Kun seos on paistunut tarpeeksi, lisää seesamiöljy.
- Leikkaa patongit sopivan kokoisiksi paloiksi ja 2/3 auki.
- Täytä patongit: ensin paistoseos, mozzarella, jääsalaattia ja korianteria.
- Nautitaan lämpimänä.
Kommentit
Lähetä kommentti