Korealaiset nuudelit, Janchi guksu

Korealaiset keittiön ihmeisiin tutustuminen jatkuu.
 
Korealainen kokki selitti, että tätä nuudeliateriaa tarjotaan juhlatilaisuuksissa ja korealainen nimi tarkoittaa pitkää juhlaa ja tällä aterialla toivotetaan pitkää elämää.
 
Tarvitset:
  • 400g someyeon-nuudeleita
  • 150g kesäkurpitsaa
  • 0,5 sipulia
  • 1 porkkana
  • 4 siitakesientä
  • 2 kananmunaa
  • oliiviöljyä
 
Liemi:
  • 20 kuivattua myeolchi-kaloja (suolakuivattuja anjoviskaloja)
  • 15 cm kuivattua tashima-rakkolevää
  • 3-4 rkl soijakastiketta
  • 2,5l vettä
 
Kastike:
 
  • 4rkl soijakastiketta
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1tl korealaista chilijauhetta
  • 15g hienonnettua kevätsipulia
  • 15g hienonnettua punaista chiliä
  • 1rkl seesamiöljyä
  • 1tl seesaminsiemeniä

  1. Laita rakkolevä ja kuivatut kalat kiehuvaan veteen. Keitä 20 min ja ota liemi talteen. Levän ja kalat voi heittää pois.
  2. Paloittele kesäkurpitsa ja porkkana 5 cm tikuiksi.
  3. Pese sienet ja leikkaa sienet ja sipuli viipaleiksi.
  4. Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen. Paista keltuainen ja valkuainen erillään ohueksi munakkaaksi. Leikkaa pitkiksi siivuiksi.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.
  6. Kuullota porkkanat ja kesäkurpitsat öljyssä pehmeiksi.
  7. Kaada toiseen kattilaan 1l vettä ja kiehauta. Keitä nuudeleita 3 min ja huuhtele kylmällä vedellä. Lisää sipuli liemeen ja kiehauta.
  8. Asettele nuudelit kulhoon ja kaada lientä päälle. Laita koristeeksi kesäkurpitsaa, porkkanaa, sieniä ja munakasta.
  9. Kastiketta voi lisätä annoksen päälle oman maun mukaan.



Kommentit