Korealaiset keittiön ihmeisiin tutustuminen jatkuu.
Korealainen kokki selitti, että tätä nuudeliateriaa tarjotaan juhlatilaisuuksissa ja korealainen nimi tarkoittaa pitkää juhlaa ja tällä aterialla toivotetaan pitkää elämää.
Tarvitset:
Liemi:
Kastike:
- 400g someyeon-nuudeleita
- 150g kesäkurpitsaa
- 0,5 sipulia
- 1 porkkana
- 4 siitakesientä
- 2 kananmunaa
- oliiviöljyä
- 20 kuivattua myeolchi-kaloja (suolakuivattuja anjoviskaloja)
- 15 cm kuivattua tashima-rakkolevää
- 3-4 rkl soijakastiketta
- 2,5l vettä
- 4rkl soijakastiketta
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 1tl korealaista chilijauhetta
- 15g hienonnettua kevätsipulia
- 15g hienonnettua punaista chiliä
- 1rkl seesamiöljyä
- 1tl seesaminsiemeniä
- Laita rakkolevä ja kuivatut kalat kiehuvaan veteen. Keitä 20 min ja ota liemi talteen. Levän ja kalat voi heittää pois.
- Paloittele kesäkurpitsa ja porkkana 5 cm tikuiksi.
- Pese sienet ja leikkaa sienet ja sipuli viipaleiksi.
- Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen. Paista keltuainen ja valkuainen erillään ohueksi munakkaaksi. Leikkaa pitkiksi siivuiksi.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.
- Kuullota porkkanat ja kesäkurpitsat öljyssä pehmeiksi.
- Kaada toiseen kattilaan 1l vettä ja kiehauta. Keitä nuudeleita 3 min ja huuhtele kylmällä vedellä. Lisää sipuli liemeen ja kiehauta.
- Asettele nuudelit kulhoon ja kaada lientä päälle. Laita koristeeksi kesäkurpitsaa, porkkanaa, sieniä ja munakasta.
- Kastiketta voi lisätä annoksen päälle oman maun mukaan.
Kommentit
Lähetä kommentti