2018 syksy oli lehtikaalien puolesta hyvin tuottelias. Kuskasin lehtiä kaikille ketkä tajusivat pyytää tai kenelle tajusi tarjota. Viljelin lehtikaalia valkosipulien vieressä ja ilmeisesti auttoi saamaan näin hyvän sadon. Tuholaisiakin oli hyvin vähän.
Pakkaseen meni suurin osa lehdistä smootheja odottamaan (hyvä tapa piilottaa vihreät lapsilta, jotka eivät välttämättä niin kehtikaalista innostu), mutta testasin nyt myös lehtikaalisipsejä. Täytyy myöntää, että olin skeptinen tälle makukokemukselle, mutta se yllätti kyllä myönteisesti. Jopa puoliso piti näistä.
- Pese lehdet ja poista lehtien ranka. Laita revityt lehden osat suureen kulhoon.
- Kaada lehtien päälle oliiviöljyä ja hieman merisuolaa. suolan kanssa kannattaa olla varovainen.
- Levitä lehdet uunipellille ja paista 150 oC asteessa n. 30min. Lehdet ovat valmiita kun ne ovat kuivuneet rapeiksi.
Kommentit
Lähetä kommentti