Niin helppoa ja niin hyvää, että vieläkin hämmästelen. Näin Instagramissa videon, jossa vanha italialainen nainen teki tomaattikastikkeen, ja naisen lapsenlapsi kuvasi, miten se tehdään. Nainen aloitti lisäämällä kattilaan reilun annoksen oliiviöljyä ja pilkkoi joukkoon muutaman tomaatin. Sen jälkeen hän antoi tomaattien pehmetä ja kypsyä, lisäsi suolaa ja muussasi tomaatit. Lopuksi hän lisäsi pastan keitinvettä ja sekoitti tomaattimuhennosta, jolloin siitä tuli tomaattikastike.
Kokeilin samaa ajatusta, kun pöydällä sattui olemaan kirsikkatomaatteja (iso kourallinen) menossa vanhaksi. Lisäsin joukkoon pienen sipulin ja noin viisi valkosipulinkynttä. Laitoin kattilaan reilusti oliiviöljyä ja annoin tomaattien ja sipulien kypsyä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisäsin suolaa ja mustapippuria sekä kaksi kauhallista pastan keitinvettä ja sekoitin. Tomaatit, sipulit ja oliiviöljy suurustuivat keitinveden kanssa, ja tuloksena oli todella maukas pastakastike, johon ei tarvinnut lisätä mitään. Se olisi kelvannut sellaisenaankin, mutta kun sattui olemaan fetaa kaapissa, niin tottakai otin sitä mukaan.
Niin yksinkertaista, mutta todella hyvää. Huomiona sen verran, että en erityisemmin ole pitänyt tomaattikastikkeista. Ne ovat minusta yleensä liian happamia. Olen todella iloinen, että tulin testanneeksi tätä.